Het best bewaarde geheim van de Veluwe

Spot in Garderen de oudste bomen van de Veluwe en bezoek de zandsculpturen

  De lente doet alweer bijna zijn intrede, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om binnen te verruilen voor buiten. Zo kan je bijvoorbeeld een prachtige wandeling maken en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Nederland heeft verschillende prachtige natuurgebieden, waaronder de Veluwe. Vorig jaar was de Veluwe voor het eerst zelfs populairder dan Noordzeebadplaatsen.

  Veluwe

  Het natuurgebied is alleen ontzettend groot, met een oppervlakte van 91.200ha. De Veluwe strekt zich helemaal uit tussen de steden Apeldoorn, Arnhem, Wageningen, Ede en Harderwijk. Maar welke plaats is nu echt een must visit wanneer je van plan bent de Veluwe te bezoeken?

  Wanneer je van Apeldoorn over de N344 naar Barneveld rijdt, kom je langs het prachtige Garderen. Deze plaats ligt midden in een bosrijk gebied van de Veluwe.

  ’t Speulderbos

  Een bijzondere plek in dit bosrijke gebied is ’t Speulderbos, één van de oudste bossen van Nederland. Een uitgestrekt gebied van bossen, heide en weides ligt klaar om ontdekt te worden. Met geluk spot je ook nog IJslandse paarden, heideschapen, herten en wilde zwijnen.

  ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

  Wanneer je heerlijk een frisse neus hebt gehaald in ’t Speulderbos, kan je een bezoekje brengen aan de zandsculpturen van Garderen. De mooiste kunstwerken met zand worden hier getoond. Elk jaar wordt er een nieuw thema verzonnen, dit jaar is het thema “Hollandse Meesters”. Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw komen tot leven in het Zandsculpturenfestijveluwe-1n in Garderen, een beleving voor jong en oud.

  Wilde Kamp en Bergsham

  Nog meer van de natuur in Garderen ontdekken? De Wilde Kamp en Bergsham hebben enorm veel dalletjes. De twee natuurgebieden zijn in de bronstijd gebruikt om doden te begraven, waardoor er veel grafheuvels liggen. Op de Wilde Kamp groeien zelfs waarschijnlijk de oudste bomen van de Veluwe, zogenaamde hakhoutstoven.

  Molen de Hoop

  Nog wat tijd over? Dan is een bezoek aan Molen de Hoop zeker het bezoeken waard, de trots van Garderen. Het is een korenmolen die twee dagen in de week werkend te zien is. Het is een mooie stenen ronde molen die door drie verschillende molenaars nog steeds werkend wordt gehouden.

  Zin in een heerlijk diner? Of wil je jouw bezoek verlengen met één of meerdere overnachtingen, omdat je nog meer wilt ontdekken van Garderen? Je bent meer dan welkom bij Bilderberg Hotel ’t Speulderbos.

  gljms425_reg425inwbalk_url368

  Laat een reactie achter