325 jaar gastvrijheid bij Hotel De Keizerskroon

Ontdek de indrukwekkende historie van het hotel

  Het sfeervolle Bilderberg Hotel De Keizerskroon bestaat 325 jaar. Het hotel ademt sfeer en karakter, door de schitterende historie die u nog steeds voelt tot in de kleinste details van het hotel. Waar vroeger keizers en koningen leefden, geniet u nu van comfortabele overnachtingen en een uitmuntende service. Lees hier de historie van De Keizerskroon!

  1689

  De geschiedenis van Bilderberg Hotel De Keizerskroon gaat terug naar het jaar 1689. De toenmalige Herberg diende als logement voor de gasten, die stadhouder-koning Willem III op Jachtslot “Het Loo” ontving.

  1711

  De Herberg kreeg bezoek van een illustere gast: Tsaar Peter de Grote. Of hij hier nu verbleef om zijn eenvoud te onderstrepen of omdat het Nederlandse Hof het maar beter vond deze onbekende Rus in de Herbergh onder te brengen is nooit duidelijk geworden. Wel dankt de Herbergh zijn naam aan dit bezoek.

  1793

  Na het vertrek van stadhouder Willem V en zijn gezin in 1793 werd het rondom
  “De Keizerskroon” wat rustiger. De komst van Lodewijk Napoleon bracht weer enige bedrijvigheid. De Keizerskroon werd een établissement waar de Franse taal overheerste en de waard zich diende te houden aan strenge Franse regels.

  1850

  Een ware glorietijd voor “De Keizerskroon” dankzij het herleven van het valkeniersbedrijf “de Valkerij” op Het Loo. De Prinsen van Oranje waren de belangrijkste leden van deze vereniging. Gedurende de tweede helft van de 19e eeuw, tijdens de regering van Koning Willem III, werden de gasten die voor de Koninklijke schietjachten in de Kroondomeinen waren geïnviteerd, in De Keizerskroon ondergebracht. In deze tijd overnacht ook de beroemde Keizerin Sissi in De Keizerskroon. Onlangs ontdekten we in de archieven dat de muzikanten die op het Paleis uitgenodigd waren om te spelen ook in de Keizerskroon verbleven. Frans Liszt, componist en pianist is misschien wel een na de meest bekende muzikanten die in de Keizerskroon verbleef.

  1918

  Koningin Wilhelmina kocht “Hotel De Keizerskroon” en de keukenbrigade van het hotel zorgde voor de dagelijkse maaltijden van de Koningin op Het Loo. De familie Van Eenennaam kocht het hotel van Koningin Wilhelmina en heeft het opgebouwd tot het huidige internationale hotel, waar ouderwetse hoffelijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

  1987

  Het hotel werd verkocht aan Bilderberg, de huidige eigenaar. Of het nu om gasten van de Koninklijke familie gaat, regeringsleiders, zakenmensen of privé-gasten, wij zorgen dat u als gast zich vanaf het allereerste moment bij ons thuis voelt.

  2014

  De Koninklijke schilderijen van Paul Kerrebijn, de replica van de kroon van Tsaar Peter de Grote, de koningsappels die u ontvangt voordat u naar uw kamer gaat, het zijn allemaal items die u helpen herinneren aan onze rijke historie. Bovenin het hotel vindt u het zwembad waar u zwemt met uitzicht op het Paleis, de tuinen, en onze achterburen: De Smidse. Het oudste huis van Apeldoorn waar destijds de smederij van het Paleis zich bevond. De Keizerskroon is leverancier van het hof sinds 1689 en zijn officieel hofleverancier sinds 1991. U bent van harte welkom.

  Keizerskroon: Hotel van het Jaar!

  KKDe Keizerskroon mag zich dit jaar zelfs Bilderberg Hotel van het Jaar noemen! Het hotel kreeg de jaarlijkse onderscheiding tijdens een feestelijke bijeenkomst toegekend. Het team wist de hoogste scores te behalen op het gebied van financieel resultaat, gasttevredenheid en de betrokkenheid van de medewerkers. Wilt u ook overnachten in Hotel De Keizerskroon en de historie zelf ervaren? U bent van harte welkom!

  Keizerin Sisi arrangement

  sis_tentoonstellingKeizerin Sisi kennen wij allemaal van de prachtige films en boeken. Maar vanaf dit voorjaar is er ook een indrukwekkende tentoonstelling te bewonderen over haar sprookjesachtige leven! Geniet met het Keizerin Sisi arrangement van een overnachting inclusief ontbijt. Bewonder met een gratis entree de prachtige tentoonstelling Sisi Sprookje & Werkelijkheid in Paleis Het Loo. Kom na afloop heerlijk tot rust bij Bilderberg Hotel De Keizerskroon, direct gelegen naast Paleis Het Loo. Klik hier om te reserveren.

  Laat een reactie achter