Ontdek de lekkerste wijnen van het voorjaar

Bilderberg stelt haar nieuwe voorjaarswijnen aan u voor

  Heeft u ook zo zin in de lente? Op het terras heerlijk genieten van culinaire gerechten met bijpassende wijnen? In de maanden maart en april 2015 worden in alle Bilderberg hotels twee prachtige voorjaarswijnen geserveerd. Speciaal door Bilderberg samengesteld met de wijnleveranciers en nu verkrijgbaar! Er is gekozen voor de Grüner Veltliner Kies uit Oostenrijk en de Montepulciano d’Abruzzo uit Italië! Waar de wijnen precies vandaan komen? Hoe ze smaken? En waar ze het best bij geserveerd kunnen worden, leest u allemaal in dit blog!

  Witte wijn: Weingut Kurt Angerer Gruner Veltliner Kies

  kies_wijnHet Oostenrijkse wijngebied Kamptal is het gebied waar de rivier de Kamp in de Donau stroomt. Hier verbouwt Kurt Angerer de nationale trots van Oostenrijk: de veelzijdige witte druif grüner veltliner. Dit levert uitgebalanceerde sappige wijnen op met een fruitige smaak. De familie Angerer maakt al wijnen sinds 1848. Op 24-jarige leeftijd legde Kurt een eigen wijngaard aan naast het domein van zijn ouders. De belangrijkste kenmerken van zijn visie: traditie en oog voor nieuwe ontwikkelingen. Met deze visie heeft hij al vele nationale en internationale prijzen gewonnen.

   

  Rode wijn: Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo

  wijn_montepulcianoCriccio Zaccagnini richtte in 1978 het toen nog kleine wijnhuis op. Hij had één doel voor ogen; wijnen maken met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Vandaag de dag is deze kwaliteit te danken aan de getalenteerde wijnmaker Concezio Marulli. Met de meest moderne technieken houdt hij zijn kwaliteit hoog en contant. Inmiddels is het wijnhuis gegroeid tot een productie van een miljoen flessen per jaar. Het resultaat is een zwoele wijn met uitstraling.

  Hoe smaken de wijnen?

  De Grüner Veltliner Kies staat bekend als een fruitige wijn. We proeven onder meer groene appel, grapefruit en perzik. Wat verder typerend is voor deze wijn is de kruidigheid en de witte peper. De Montepulciano d’Abruzzo heeft de geur van rijp fruit en vanille daardoor maakt het dat de wijn een romige smaak heeft, vol met zachte tannines.

  wijninschenkenWaar kunnen de wijnen het best bij geserveerd worden?

  De frisse smaak en sappigheid van de Grüner Veltliner Kies maakt deze wijn zeer passend bij een aperitief, salades, vis- en kipgerechten of vegetarische schotels. De Montepulciano d’Abruzzo is een zwoele rode wijn waardoor deze mooi gecombineerd kan worden met pasta’s, verschillende vleesgerechten en zachte kazen zoals Mozerella.

  Zelf genieten van de heerlijke wijnen? Kom ze proeven bij het Culinair Verwenarrangement in Hotel De Keizerskroon of met het Bilderberg arrangement in één van onze zeventien gastvrije Bilderberg hotels.

  Laat een reactie achter