Met de kinderen op stap

Waar let je op bij het boeken van een hotelovernachting?

Met het hele gezin op stap: totaal fiasco of een geweldige ervaring? Waar moet je nou eigenlijk op letten bij het uitkiezen van een hotel? Wij zetten een aantal punten op een rij, waarvan wij denken dat ze positief bijdragen aan jouw gezinsuitje.

Spitter, spekinderen-families-002tter, spater
Eentje die het altijd goed doet: het zwembad. Of ‘ie nou klein of groot is, het blijft een trekpleister waar zowel kinderen als ouders zich uren kunnen vermaken. Geen fan van zwemmen? Je kunt natuurlijk ook altijd een ligbed opzoeken en relaxen met een goed boek.

Kinderen blij, ouders blij
Stel je voor: in alle rust met een koud wijntje op het terras, terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen bij diverse speeltoestellen en jij ze op afstand in de gaten kan houden. Klinkt als een droom die uitkomt, toch? Er zijn hotels die een terras hebben met een speeltuin in het zicht. Op deze manier kunnen ouders rustig van hun drankje genieten, zonder steeds om de hoek te hoeven kijken.

Een gbilderberg-speulderbos-restaurant-kinderbuffet_aoed begin is het halve werk
Er bij aankomst achter komen in the middle of nowhere te zitten wilt natuurlijk niemand. We raden je dan ook aan om je van tevoren goed in te lezen voordat je een hotel boekt. Zoek op leuke activiteiten in de omgeving, zodat je voorbereid op stap gaat. Een dierenpark doet het altijd goed, maar de kinderen zullen ook vast niet klagen van een bezoek aan een grote (overdekte) speeltuin.

Kies voor kindvriendelijk
De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke: kies een kindvriendelijk hotel. Je kunt uitgaan van goede ervaringen van vrienden of googlen op de beste recencies. Denk bij een kindvriendelijk hotel onder andere aan beveiligde stopcontacten, kindermenu’s en een speeltuin. Niks is vervelender dan elke avond buiten de deur te moeten eten, omdat het hotel geen maaltijden voor kinderen heeft.

 

Wist je dat Hotel ’t Speulderbos een zwembad, speeltoestellen en een heerlijk terras heeft? Daarnaast staan ze ook nog eens bekend als kindvriendelijk hotel en ligt speel- en beleefboerderij “De Roosendaal” in Putten om de hoek. Met andere woorden: er is in Garderen genoeg te beleven om een geweldig verblijf te hebben met het hele gezin. Nicole Lautenbach heeft het zelf ervaren tijdens haar weekendje weg voor Reistipsmetkids en geeft in haar blog ook nog ontzettend veel andere leuke tips om te doen in de omgeving.

Laat een reactie achter