Kom genieten van de nieuwe Nederlandse wijnen bij Bilderberg

Maak kennis met de nieuwste wijnen van Bilderberg

Kijkt u al uit naar de zomer? Met heerlijke warme temperaturen. Tijd om te genieten van een heerlijk glas wijn op het terras. Bilderberg heeft de wijnkaart vernieuwd, met daarop de wijnen die u van ons kent, maar nu ook met twee Nederlandse wijnen! Kom genieten van één van deze heerlijke wijnen.

 

Wijnselectie van Bilderberg

Bilderberg heeft haar wijnkaart in een nieuw jasje gestoken en ook een aantal nieuwe wijnen toegevoegd. Naast de bekende rode en witte wijnen heeft Bilderberg een eigen huisselectie. Nu ook toegevoegd aan de wijnkaart; twee Nederlandse wijnen uit Limburg. Beide met een licht kruidige smaak en diverse soorten fruit zoals zwarte bes en vijgen.

Cuvée XII Apostelhoeve, Limburg, Nederland

jajaNederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid, tot in 1970 de eerste wijnstokken terug keerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Op één van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein; De Apostelhoeve.

Deze heldere witgouden wijn, zorgt met een fijn vleugje koolzuur voor een prikkelende verfrissing. In de geur vindt u zacht tropisch fruit zoals abrikozen, vijgen en een vleugje peer. Verder vult de wijn zich met mineralen, amandelen, noten en lichte pétion. De smaak geeft in de aanzet fruitige zuren, met een licht kruidig en zachte afronding. Krachtig en rijp. Deze wijn is erg smaakvol met een mooie lengte, rijp en een krachtige smaak.

Leuk om te weten: Bilderberg Kasteel Vaalsbroek heeft een kleine wijnproefgaard op het landgoed!

Cuvée Villare St. Martinus, Limburg, Nederland

sint-martinus-cuvee-villare_68Wijndomein Martinus is gelegen in het bergdorpje Vijlen. De naam van de wijngaard is afkomstig van de aldaar hoogst gelegen katholieke kerk van Nederland. Een gedeelte van de oude wijngaard dient nog steeds als bron voor veel experimenten om de kennis voortdurend uit te breiden.

In deze heldere dieprode wijn komen zwarte bes, framboos en kruidigheid naar voren. Door het beste Franse eiken (Seguin Moreau) en de unieke vuursteengronden heeft de wijn een geweldige smaakbeleving. De druiven voor deze wijn zijn speciaal geselecteerd. De wijn heeft een lichte touch van hout dankzij 12 maanden rijping en kan nog enkele jaren liggen voor consumptie. Deze rode wijn komt het beste tot zijn recht bij vleesgerechten, smaakt heerlijk bij een kaasplankje en kan ook goed op zichzelf worden gedronken

Laat een reactie achter