Ontdek het fiets- en wandelparadijs van Nederland

Geniet van de prachtige natuur met uitgestrekte weides en talloze schitterende bossen op de Veluwe.

Rust, ruimte, stuifzand, prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes, bijzonder flora en fauna, maar ook culinaire hoogstandjes, sfeervolle dorpen, attracties en wellness. U vindt alles op de Veluwe!

Op de Veluwe komt u helemaal tot rust. Geniet van de prachtige natuur, die ideaal geschikt is om heerlijk te wandelen of indrukwekkende fietstochten te maken. Op de Veluwe zijn tevens meerdere grote steden en knusse dorpjes te vinden. De Veluwe is gelegen tussen de Rijn, Randmeren, Gelderse IJssel en de Utrechtse Heuvelrug en is één van de mooiste regio’s van de provincie Gelderland.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Op de Veluwe is van alles te beleven, voor jong en oud. Onderstaand hebben wij een paar van de grootste trekpleisters van de Veluwe voor u op een rijtje gezet.

 1. Arnhem en Nijmegen
Arnhem is een bruisende stad die gezellige drukte kent in combinatie met een bosrijke omgeving en rust. In de binnenstad van Arnhem vindt u talloze winkels en boetiekjes. Ook kunt u hier culinair genieten op een van de sfeervolle terrassen. Nijmegen is een ideale stad voor een dag uit, met meer dan 400 winkels. Het historische gedeelte van de stad bestaat uit unieke boetieks en speciaalzaken die u nergens anders tegenkomt. Ook hier staat culinair genieten centraal, in één van de bistro’s of restaurants.

2. Burgers-ZooDierentuinen
Bent u een paar dagen weg met uw kinderen? Dan kunt u een grote diversiteit aan dieren spotten in Burgers’ Zoo in Arnhem. Hier vindt u de grootste Oost-Afrikaanse vlakte van Nederland met prachtige giraffen, jachtluipaarden en de leeuwenfamilie. U kunt ook op expeditie in de Mangrove en uw heel even midden in de Woestijn begeven. Daarnaast is Ouwehands Dierenpark in Rhenen een unieke beleving. Een bijzondere collectie aan dieren in combinatie met veel (indoor) speelmogelijkheden voor uw kinderen!

In de Apenheul in Apeldoorn kunt u heerlijk vertoeven in een prachtig groot bos. Het is voor u en uw kinderen een hele belevenis om al die apen om uw heen te zien klimmen, springen en slingeren. Voor de kinderen zijn er meerdere speelplekken waar zij zelf de aap kunnen uithangen.

3. Wellness
Tussen Apeldoorn en Zwolle ligt De Veluwse Bron, midden in de natuur. Een ware droomplek waar u rust vindt en ultiem kunt ontspannen. U heeft de keuze uit verschillende arrangementen, beautybehandelingen en massages. Tijdens het verblijf kunt u genieten van de Wellness faciliteiten.

4. MuseaKröller-Möller Museum
Wilt u een culturele uitstap maken? Dan heeft de Veluwe uw genoeg te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo waar alles sfeer en karakter ademt. Bewonder de ingerichte vertrekken die een beeld geven van de leefwijze van de Oranjes. De tuinen met fonteinen en bloemperken zijn ook een waar genot voor het oog.

In het Kröller-Müller Museum vindt u de omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh, maar ook indrukwekkende werken van Pablo Picasso, George Seurat en Piet Mondriaan. Het Airborne Museum in Oosterbeek laat u zien dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Dit museum neemt u mee terug in de tijd naar de Slag om Arnhem in 1944. Een indrukwekkende beleving! In het Openluchtmuseum in Arnhem maakt u een reis door de afgelopen twee eeuwen. Bezoek authentieke gebouwen, bekijk de voorwerpen en luister naar ware verhalen.

5. De Veluwe hotels van Bilderberg
Heeft u, na het lezen van dit blog, ook zo’n zin om er even tussen uit te gaan? Bezoek dan één van de 7 Bilderberg hotels op de Veluwe. Een prachtig bosrijk natuurlandschap met een diversiteit aan musea, evenementen en veelzijdige attracties. Reserveer nu uw overnachting of arrangement op de Veluwe. Bekijk hier welke hotels en arrangementen u allemaal kunt vinden op de Veluwe.

Abbo landlevenVan vrijdag 9 t/m zondag 11 september vindt Beleef Landleven plaats op een van de trekpleisters van de Veluwe, namelijk Het Openlucht Museum. Beleef Landleven staat voor alles wat met het buitenleven te maken heeft. Combineer uw bezoek aan Beleef Landleven met het Bilderberg Landleven Arrangement. U kunt kiezen voor 1, 2 of 3 overnachtingen inclusief ontbijt, entreekaarten voor Beleef Landleven en speciaal/bewaarnummer Gezond en Lekker. 

Bekijk de mooiste momenten op de Veluwe door en voor bezoekers

Bron: Gelderse Streken

Graag tot ziens in één van onze Veluwe hotels!

Laat een reactie achter