Record aantal bezoekers bij Lauswolt Zomerconcert

Uniek openluchtconcert swingt en bruist!

Zondag 3 juli was het weer zover: de 12e editie van het Lauswolt Zomerconcert. Een uniek openluchtconcert in de tuin van het prachtige Bilderberg Landgoed Lauswolt in combinatie met een heerlijke high-tea. Met ruim 1550 gasten kende het concert een recordaantal bezoekers.

 

 

Lauswolt Zomerconcert: Noordelijk onderonsje

Het twaalfde Lauswolt Zomerconcert was een ‘Noordelijk onderonsje’ van formaat. Het Noord Nederlands Orkest samen met de Drentse mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en de Friese saxofonist Femke IJlstra. Op de bok stond de Groningse dirigent Frans Aert Burghgraef. Uitzondering op deze regel was radiomaker/dj en artist-in-residence Eric Corton, die de presentatie voor zijn rekening nam.

De hoofdingrediënten van het eerste deel van het zomerconcert waren feestelijke aria’s uit de opera’s van Rossini en Bizet waarin Rosanne van Sandwijk schitterde. Ook stonden bekende werken als de Wals uit Faust van Gounod en de Sabeldans van Chatsjatoerjan op het menu. Na de pauze trakteerde het Noord Nederlands Orkest op een diversiteit aan muziekstukken waarin saxofoniste Femke IJlstra een hoofdrol vervulde. Onder andere Girl van Ipanema, An Englishman in New York en African Beat (bekend van de Efteling) passerde de revue. Uiteraard eindigde het concert traditiegetrouw met een heerlijk softijsje.

 

 

Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest is een symfonieorkest voor en door het Noorden van het land. Een avontuurlijk okerst met als doel het symfonisch repertoire levend houden door het op hoog niveau en in spannend samengestelde programma’s te spelen. Het NNO zoekt zijn vaste publiek en andere muziek- en cultuurliefhebbers graag op in de concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en op scholen.

Landgoed Lauswolt

Bilderberg Landgoed Lauswolt ligt in het Friese Beetsterzwaag. Dit luxe viersterren landgoed staat er om bekend unieke evenementen en bedrijfsfeesten te organiseren, waaronder een culinaire avond met zingende obers, een jaarlijkse ijsbaan en uiteraard het Lauswolt Zomerconcert. Landgoed Lauswolt organiseerde het concert voor het eerst ter ere van de vijfstigste verjaardag van het landgoed, maar ondertussen is het evenement uitgegroeid tot een van de meest bijzondere klassieke evenementen van het jaar.

Bewaren

Laat een reactie achter