Amsterdam Light Festival tovert hoofdstad om in lichtspektakel

Bezoek het mooiste stadsfestival van deze winter

  Deze winter kunt u genieten van sfeervolle decors, spectaculaire activiteiten en duizenden lichtjes! Het Amsterdam Light Festival begint op 27 november in de binnenstad van Amsterdam. Onze hoofdstad zal ruim vijftig dagen prachtig verlicht zijn.

  Het is alweer de derde editie van het winterse lichtfeest voor jong en oud. Vijftig dagen zal de historische binnenstad van Amsterdam sfeervol gedecoreerd zijn. Verschillende activiteiten worden georganiseerd om dit festival werkelijk van alle kanten te kunnen meemaken. Het thema van het festival is dit jaar: ‘A Bright City’. Hiermee kunnen kunstenaars hun interpretatie op het leven in de metropool uitbeelden.

  Amsterdam Light Festival per boot

  ALFTip: beleef het festival vanaf een boot! Een vaarroute die u meeneemt langs alle Amsterdamse grachten en de Amstel. De Water Colors is een route op het water dat een geweldige en onvergetelijke ervaring biedt. De route leidt je langs alle verlichte kunstwerken, sculpturen en projecties van de (internationale) kunstenaars. Tijdens het opdoen val alle indrukken kunt u genieten van een glühwein of een warme chocolademelk. Een enthousiaste gids zal u alles vertellen over de bijzondere kunstobjecten die voorbij komen. De duur van de rondvaart is 75 minuten en start in de avond.

  Wandel door Amsterdam Light Festival

  Liever een winterse wandeling maken tijdens het bekijken van alle kunstwerken? Illuminade is dé wandelroute tijdens het festival. De route laat tientallen inspirerende objecten zien. Extra bijzonder aan deze route is dat u de wandeling kunt maken onder begeleiding van een deskundige gids! De gids zal vertellen over de verschillende kunstenaars en de werken die veelal speciaal voor het festival zijn gemaakt. Uiteraard kan een hapje en drankje niet ontbreken. Bovendien is een goed begin het halve werk, daarom start de wandeling met een drankje en borrelgarnituur of een kop soep.

  Uiteraard zijn er nog veel meer activiteiten georganiseerd tijdens het festival. Bekijk deze allemaal op de Amsterdam Light Festival website.

  Amsterdam Light Festival Arrangement

  bed_ALFWilt u na het festival overnachten in Amsterdam? Bilderberg heeft special voor deze gelegenheid een arrangement samengesteld. Verblijf in het sfeervolle Bilderberg Garden Hotel of Bilderberg Hotel Jan Luyken inlcusief ontbijt en ontvang een 24-uurs GVB tramkaart, een plattegrond en 2 bootkaartjes voor de Water Color Cruise.

  Bekijk beschikbaarheid

   

  Laat een reactie achter