Weg uit je zakelijke omgeving: vergaderen in het bos!

Bilderberg Hotel De Buunderkamp haalt binnen naar buiten

Wie denkt aan vergaderen op een andere locatie dan het eigen kantoor wordt meestal niet blij. Terwijl buiten de zon schijnt wordt van de deelnemers verwacht dat ze lange tijd met volle aandacht blijven luisteren. De training of presentatie is belangrijk, dus hoe zorg je er nu voor dat de aandacht van de deelnemers niet verslapt en dat zo’n dag vergaderen buiten de deur succesvol verloopt? Bilderberg Hotel De Buunderkamp in Wolfheze heeft het antwoord.

Bilderberg Hotel De Buunderkamp in Wolfheze ging begin 2016 de uitdaging om de vergaderlocaties aan te pakken en meer te gaan doen met de bosrijke omgeving rondom het hotel. Een prachtige plek middenin het groen, maar de vergaderingen en meetings van de zakelijke klanten vonden vooral binnen plaats; in zaaltjes met whiteboards en tafels in een kring.

Sappenbar Hotel De Buunderkamp

Sappenbar Hotel De Buunderkamp

Van binnen naar buiten

Dat het zonde was om weinig gebruik te maken van die prachtige omgeving begreep men bij Bilderberg maar al te goed. Bedrijven willen vergaderen buiten de deur omdat zij in een andere omgeving tot nieuwe inzichten willen komen. Met een markt die in toenemende mate vraagt om unieke vergadermogelijkheden en een aantrekkende economie zou van de groene en bosrijke omgeving van Hotel De Buunderkamp dé perfecte zakelijke locatie gemaakt kunnen worden. Alleen was de vraag: hoe? Hoe buiten naar binnen te halen, of beter nog, hoe maak je van binnen buiten?

Bilderberg Buunderkamp picknick mei 2017

Bilderberg Buunderkamp picknick mei 2017

100% Buiten

De hotelketen Bilderberg heeft het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in alle zeven hotels op de Veluwe. Medewerkers van de hotels namen deel aan projectteams en bedachten onder professionele begeleiding nieuwe plannen voor de toekomst van hun hotel.

Voor Hotel De Buunderkamp werd het thema ‘100% Buiten’. En met buiten in gedachten is de omgeving van het hotel flink onder handen genomen. Fátima de Parejo is Front Office Manager bij het hotel en maakte onderdeel uit van het projectteam: “ De Buunderkamp is een locatie waar je naar buiten toe wilt. Voorheen konden onze zakelijke gasten wel naar buiten voor een wandeling of een balletje bosgolf slaan bij ons hotel, maar verder was er niet zoveel te doen. We bedachten een nieuw plan om voor onze zakelijke gasten het hotel naar buiten te halen, en om zoveel mogelijk activiteiten buiten te kunnen doen.”

Vergaderen in de kas

Vergaderen in de kas

Vergaderen in een kas

Wanneer je rondloopt bij Hotel De Buunderkamp wordt direct duidelijk wat ze bedoelt. Een prachtige glazen kas tussen de bomen biedt de mogelijkheid om ook echt buiten te kunnen vergaderen. Met uitzicht op het bos. Zo wordt een vergadering direct een andere belevenis.

De huidige trend naar gezondheid en eerlijk voedsel is zichtbaar in de activiteiten. Onder begeleiding van professionele koks kunnen teams een bbq-clinic volgen en daarbij zelf een eigen bbq voorbereiden of stukken vlees aan het spit roosteren. In het bos staat een enorme boomstamtafel om de zelf bereide maaltijd direct te kunnen nuttigen. Daarnaast kunnen deelnemers mee op pad met een boswachter, schapen drijven of een ‘woodcamp’ volgen. Een woodcamp? Inderdaad, een bootcamp maar dan uitgezet in het bos, met materialen die daar te vinden zijn. Teambuilding nét even anders.

Leiderschapstrainingen

Toch moet bij deze activiteiten niet uit het oog worden verloren waar het om gaat: de zakelijke klant verder helpen met hun meeting of bijeenkomst. De samenwerking met trainings- en coachingsbureau Bosmann en Bakker laat zien hoe dat bij De Buunderkamp in de praktijk wordt gebracht. Trainingen zoals de ’Nacht van de Buunderkamp’ of een workshop ‘Honden spiegelen’ dagen deelnemers uit om na te denken. Onder begeleiding van een professionele coach worden leiderschapskwaliteiten en het vermogen van teams om samen te werken onder de loep gehouden. En worden op maat gemaakte opdrachten samen uitgevoerd.

Kortom, een zakelijke bijeenkomst of vergadering bij Bilderberg Hotel De Buunderkamp zorgt voor een unieke ervaring. Weggaan uit de dagelijkse omgeving betekent hier letterlijk geen muren om je heen. Loskomen van vaste werkpatronen en echt samenwerken met collega’s. Bilderberg Hotel De Buunderkamp brengt haar zakelijke gasten echt 100% naar buiten!

FOTO 1 BKWilt u weten wat Hotel De Buunderkamp voor u kan betekenen? Neem dan contact op via +31 (0)26 482 11 66 of stuur een mail naar buunderkamp@bilderberg.nl

Laat een reactie achter