De Bilderburger: the making of…

  Zoals het Waldorf Astoria in New York de Waldorf Salad heeft, en het Raffles hotel in Singapore de Singapore Sling, heeft Bilderberg nu dé Bilderburger.

  Alle medewerkers van Bilderberg, van keuken tot housekeeping en receptie, konden meedoen aan de interne Bilderburger verkiezing. Uit alle inzendingen werden tien finalisten geselecteerd, die tijdens de live cooking finale bij Bilderberg Hotel De Klepperman streden om eeuwige roem én een weekend voor twee personen naar Hamburg.

  Op de finale moet natuurlijk alles perfect gaan. De finalisten hebben dan ook menig keer voor collega’s, familie en vrienden geoefend en hun burger geperfectioneerd. Het was Chef-Kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel die de winnende Bilderburger maakte. Hij was erg blij met de overwinning en is trots dat zijn Bilderburger nu op de kleine kaart prijkt van alle 19 Bilderberg hotels voor een mooie prijs van € 15,75.

  SVH Meesterkok Angélique Schmeinck (bekend van het tv programma: 24 kitchen en voormalig chef-kok van De Kromme Dissel): “De tien finalisten hebben zich zeer origineel geuit. De burgers varieerden van bourgondisch tot sterrenburgers. Je proefde echt het plezier van de medewerkers om de beste burger van Bilderberg te maken. Michel presenteerde een gegrilde runderhamburger op een getoaste sandwichbol, met een crème van truffel, little gem sla, een compote van rode ui, gebrande groene asperges en gebakken spek dat oversmolten was met Old Amsterdam kaas. Daarbij serveerde hij huisgemaakte aardappel wedges met tijm en mayonaise. Zijn burger kenmerkt zich door een uitstekende mix van smaken en structuren; een perfecte balans tussen hard, zacht, romig, zuur, zoet en bitter. Daarnaast heeft Michel geen ingewikkelde ingrediënten gebruikt en is de burger goed te bereiden in alle hotels, een van de criteria van de verkiezing. Zijn Bilderburger belooft een icoon te worden op het menu van elk Bilderberg hotel.”

  Naar aanleiding van het bijzondere verhaal om de Bilderburger is er ook een film gemaakt. Bent u nieuwsgierig naar de film? Bekijk hem dan hier.

  In Résidence Groot Heideborgh hebben alle chef-koks van de 19 hotels een workshop gekregen hoe ze dé Bilderburger moeten bereiden. De Bilderburger staat bij elk Bilderberg hotel op de kleine kaart, het is onze grote trots. Want onze chefs stellen de overheerlijke hamburger met de grootste zorg samen. Elk ingrediënt is verser dan vers en speciaal in de Bilderberg keuken bereid. Zo zorgvuldig als we zijn bij het bereiden van onze Bilderburger, zijn we met alle aspecten van onze gastvrijheid!

  Kom de Bilderburger zelf ook proeven! Voor slechts € 15,75 te bestellen op de kleine kaart.

  Laat een reactie achter