Finalisten Young Captain Award bekend

  yca_finalisten_2013De jury van de Young Captain Award, onder leiding van minister Henk Kamp van Economische Zaken, heeft de drie finalisten van de Young Captain Award 2013 bekend gemaakt. Annemarieke de Haan (Unilever), Bram van Cann (SBM Offshore) en Fleur Dujardin (Delta Lloyd Groep) strijden op 18 november om de titel ‘Young Captain 2013’.

  De nieuwe generatie leiders loopt zich warm. Aan de top van grote bedrijven staan mannen en vrouwen klaar die straks het gezicht van ondernemend Nederland zullen zijn. Met de jaarlijkse verkiezing van de Young Captain Award worden deze leiders zichtbaar gemaakt.

  De Young Captain Award, een initiatief van Bilderberg, samen met De Telegraaf en Interlace, wordt dit jaar voor de 9e keer uitgereikt. De onderscheiding geeft een extra boost aan hun ambitie en talent.

  Dries van der Vossen: “Nederland schreeuwt om talentvolle mensen, die zich onderscheiden door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid en die leiderschap zien als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid.”

  De Young Captain 2012, Hein Schumacher van HJ Heinz Company, maakt dit jaar deel uit van de jury. Op 18 november zal tijdens een feestelijke uitreiking op Paleis Het Loo in Apeldoorn de ‘Young Captain 2013’ bekend worden gemaakt.

  Peter Elverding, vice voorzitter: “De jury heeft inspirerende gesprekken gevoerd met de acht geselecteerde kandidaten. Wat ons betreft laten de kandidaten, maar vooral de drie finalisten van de Young Captain Award 2013 zien dat de toekomst van de BV Nederland er veelbelovend uitziet.”

  De winnaar van de Young Captain Award krijgt een op maat gesneden jaarprogramma aangeboden dat hem of haar toegang geeft tot bijeenkomsten met de top van de nationale en internationale zakenwereld, waaronder handelsmissies met het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast krijgt de Young Captain een coachingstraject met onder andere professionele performance en media trainingen en deelname aan het prestigieuze New Board Programme van de Nyenrode Business Universiteit.

  Over de Young Captain Award

  Met de jaarlijkse toekenning van de Young Captain Award brengt Stichting Young Captain Nederland de aankomende generatie decision makers van het toonaangevende Nederlandse bedrijfsleven in een vroege fase van hun carrière onder publieke aandacht. De jaarlijks gekozen Young Captain Nederland is het boegbeeld voor beoogd innovatief, inspirerend en toekomstig zakelijk leiderschap. In samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit organiseert de Stichting Young Captain met de finalisten jaarlijks de Young Bilderberg Conferentie, een unieke denktank van jonge business leiders.

  Laat een reactie achter