Onze 8 favoriete uitjes voor het hele gezin

Ga erop uit in de omgeving van Bilderberg Hotel Wolfheze

  Wil je er graag een paar daagjes uit dit najaar, maar blijf je liever in Nederland? Midden in de prachtige bossen van de Veluwezoom ligt Bilderberg Hotel Wolfheze. Kom met het hele gezin een paar nachten slapen in één van onze gezellige familiekamers. De omgeving van Wolfheze heeft veel te bieden voor het hele gezin. Dit zijn onze 8 favoriete zomerse uitjes:

  1. Kinderspeeltuin Talud in Oosterbeek

  Glijden van de gele glijbaan, met de hele familie op de enorme schommel of liggen in het gras, bij speeltuin Talud in Oosterbeek kan het allemaal. Deze speeltuin bestaat dit jaar al 65 jaar! Een leuk feitje is dat de speeltuin beheerd wordt door vrijwilligers ‘’op leeftijd’’. De kinderspeeltuin is geopend tot 29 september, van maandag tot zaterdag. Om de entree hoef je het niet te laten, een middagje spelen kost slechts 1 euro per persoon.

  1

  2. De Panoramahoeve

  Midden in de bossen van Bennekom ligt het pannenkoekenhuis de Panoramahoeve. Naast de overheerlijke pannenkoeken en poffertjes, is er nog veel meer te beleven. Neem een kijkje bij de kinderboerderij, beklim de toren in de speeltuin of speel een potje voetbal op het grote grasveld gelegen bij het restaurant.

  2

  3. Het Openluchtmuseum

  ARNHEM NETHERLANDS - JULY 26 2015: Unknown people waiting for an antique tram in the Netherlands Open Air museum. The museum shows the Dutch history from an everyday perspective

  In het Openluchtmuseum in Arnhem komt het verleden tot leven. Ontdek het verleden op een speelse manier. Ga langs de bewoners van de authentieke woningen of verken het park door middel van een ritje met de tram. Terwijl de kinderen zich op het kindererf vermaken, kunnen de ouders een kijkje nemen in de brouwerij. Op het Zaanse plein kun je genieten van heerlijke poffertjes in de Oud Hollandsche Poffertjeskraam. Het kleine snoepwinkeltje op dit plein is één van onze favorieten.

   3

  4. De Apenheul in Apeldoorn

  Schrik niet als er opeens een aap op je schouder zit, voor je voeten loopt of stiekem in je tas zit te kijken, want veel apen lopen los in het park. Maar daar moeten we wel bij vermelden dat alle loslopende (kleine) apen van nature erg vriendelijk en ongevaarlijk zijn. Ook de grote apen ontbreken niet in dit park, maar zitten wel veilig achter een hek. Om te kijken hoe goed jij een aap na kan doen, is er een na-aaphuis. Hier kun je niet alleen klimmen en klauteren als een aap, maar ook de grote apentest doen.

  4

  5. Burgers’ Zoo in Arnhem

  Kom verschillende dieren ontdekken bij Burgers’ Zoo. Bij binnenkomst word je meteen begroet door de pinguïns. Leeuwen, giraffen en zebra’s lopen vrij rond in het safarigedeelte van het park. In de oceaan kun je de prachtige dieren uit de zee zien zwemmen, in de bush de otters zien spelen en in de mangrove de prachtige vlinders zien vliegen. En vergeet niet een kijkje te nemen bij de olifanten, de slangen en de tijgers. Aan de rand van het park vind je een megagrote speeltuin en kun je met al je vriendjes, broertjes en zusjes of misschien zelfs je ouders apenkooien.

  4

  6. De Hoge Veluwe (ingang Schaarsbergen)

  Op nog geen 10 autumn_high_cmyk_3267minuten rijden met de auto ligt één van de populairste attracties van Gelderland: De Hoge Veluwe. In het Park is elke dag van alles te beleven voor kinderen: speuren naar herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons. Spring op een Witte Fiets en ervaar de vrijheid, verken het bos, ren over het stuifzand en ontdek de wereld onder je voeten in het Museonder! Voor de wat oudere kinderen is het Hubertusslot zowel binnen als buiten een aanrader of een bezoek aan het Kröller-Müller museum.

  5

  7. Maak een fietstocht bij de grensstreek tussen Nederland en Duitsland

  Nee, niet zomaar een fietstocht, een fietstocht op het spoor! De fietstocht is een combinatie van bewegen, beleven en ontdekken. Er zijn twee verschillende routes van Kranenburg – Kleve (10 km lang) en Kranenburg – Groesbeek (5,5 km lang).

  Kleve is een oud stadje met een rijke geschiedenis. Ontdek kasteel Zwanenburcht, de barokke tuinen of het museum Kurhaus.

  Kranenburg is al meer dan 775 jaar oud en ligt vlak bij de grens van Nederland in Duitsland. Het symbool van de stad is de molentoren. Samen met de oude verdedigingstorens, de kapittel- en bedevaartkerk en de oorspronkelijke steegjes langs de stadsmuur maakt dit een uitstapje meer dan waard.

  6

  8. Kasteel DoorwerthFine art film wedding photographer Europe CHYMO & MORE (http://c

  Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Het is een stoer middeleeuws kasteel uit de 13de eeuw. Neem een kijkje binnen de kasteelmuren en ontdek de geschiedenis van het kasteel. Bekijk voor vertrek de evenementkalender om te zien of er bijvoorbeeld ontmoetingen met ‘’oude bewoners’’ zijn gepland. Een leuk weetje: het voormalige koetshuis is onderdeel van Bilderberg Hotels en wordt speciaal gebruikt voor bruiloften, feesten en partijen.

  7

  Activiteiten in het hotel

  Dit waren onze 8 favorieten, maar wil je toch liever een dagje in het hotel blijven? Dat kan! In het hotel kun je verschillende activiteiten doen, zoals tennissen op onze tennisbaan, zwemmen in ons binnenzwembad, golven op de bosgolfbaan of spelen in de speelzaal. Daarnaast zijn er fietsen te huur om de omgeving te ontdekken of sta je al binnen een paar stappen in het prachtige bos van Wolfheze met de beroemde Wodanseiken die zo’n 300 tot 400 jaar oud zijn.

  Je hoeft je dus echt niet te vervelen tijdens een vakantie bij Hotel Wolfheze. De omgeving biedt genoeg activiteiten voor het hele gezin. Naast onze favorieten valt er echter nog veel meer te ontdekken in de directe omgeving, zoals een dagje shoppen in de gezellige steden Arnhem of Nijmegen.

  Een laatste tip van ons: sluit je dag af door een hapje te komen eten in onze brasserie “De Paris” of geniet van ons driegangen menu in het restaurant de tuin van Wolfheze. Voor de kinderen is er een uitgebreide kinderkaart. Tot snel!

  Laat een reactie achter