De Kersentuin goes Route de Côte d’Azur

Patrick, Jan, Robin en Frenk vertellen je meer over dit menu

Van maandag 5 tot en met zaterdag 24 maart staat restaurant De Kersentuin in het teken van Route de Côte d’Azur. Patrick vertelt hoe het idee is ontstaan. Jan, Robin en Frenk lichten al een tipje van de sluier op over het menu.

Patrick vertelt dat de Kersentuin door de Franse Ambassade werd benaderd om een Frans menu samen te stellen. “Al snel kwamen we op het idee: ‘Route de Côte d’Azur’! Veel keukens baseren hun basis op de Franse kooktechnieken, zo ook De Kersentuin. Het maakt het extra leuk om met die basis te spelen en een volledig eigen draai te geven aan zo’n Frans menu.”

“Doordat ik zelf heel graag in Frankrijk kom, vind ik het dan ook erg leuk om een menu te maken dat geïnspireerd en ontwikkeld is met een knipoog naar de Franse roots. Wat het nog interessanter maakt, is dat wij ook de perfecte combinatie maken met speciaal geselecteerde wijnen”, aldus Patrick. De inspiratie van dit menu komt vooral van de vele foodhallen van Frankrijk, maar ook de luxe en chique uitstraling van de Côte d’Azur. “De Kersentuin wil met dit menu de gast echt een luxe avond aan de Côte d’Azur laten beleven!”

Bilderberg Garden Hotel Creme Brulee

De salade niçoise
Souschef Jan heeft in zijn leertijd veel gewerkt met de echte klassiekers uit de Franse keuken. Het heeft voor hem daarom ook iets speciaals om daar weer naar terug te mogen gaan. “Je merkt dat de klassiekers steeds meer verdwijnen van de kaart en juist deze maand mogen we er weer extra veel aandacht aan besteden”. De salade niçoise, een klassieke Franse salade, is in het moderne Kersentuin jasje gestoken, wat te zien is in de opmaak van het gerecht. “We hebben echt geprobeerd elk product een bereiding te geven dat aandacht en luxe uitstraalt, waardoor de perfecte smaakcombinatie is ontstaan”, aldus Jan.

De canard à l’orange
Entrémetier Robin heeft een tijd in Parijs gewerkt en deelt graag zijn ervaring uit een echte Franse keuken. Robin vertelt: “Het is leuk om voor een tijdje terug te mogen naar de basis en klassiek te mogen koken, want deze stijl komt recht uit mijn hart! Vanwege mijn positie ben ik vooral verantwoordelijk voor de canard à l’orange. De basis van dit gerecht blijft altijd hetzelfde, maar tijdens Route de Côte d’Azur zullen gasten zeker de Kersentuin Twist ervaren”. Deze twist zie je terug in de verschillende bereidingen van de garnituren, zoals de wortel met sinaasappel.

De crème brûlée
Pâtissier Frenk leeft zich uit op de crème brûlée. “Dit gerecht is bij iedereen wel bekend. We hebben ervoor gekozen om dit dessert van koffie te maken, maar wel met een bolletje vanille-ijs om het klassieke ervan te behouden. We combineren bitter, zoet en fris, waarmee we het diner met een verrassende smaakcombinatie afsluiten”.

Reserveren
Wil jij dit menu ook gaan proeven? Kom dan van 5 tot en met 24 maart naar De Kersentuin! Reserveren kan via +31 (0)20 570 56 66 of via de website.

Laat een reactie achter