Heb jij een passie voor koken en heb jij altijd al eens willen koken zoals chefs dat in een restaurant doen? Dan delen de topchefs van de Kromme Dissel graag één van hun recepten met jou. Kook de sterren van de hemel met dit recept van deze heerlijke coquille met aardappel en kaviaar.
De Kromme Dissel is het restaurant van Hotel Klein Zwitserland en heeft al 46 jaar op rij een Michelinster. De gerechten bij de Kromme Dissel worden vanuit een klassieke Franse basis met creativiteit, liefde en respect voor het product modern gekookt. Met onderstaand recept geven onze topchefs jou graag de mogelijkheid om thuis te genieten van een sterrendiner.
Ingrediënten
- 6 st. Middelgrote coquilles (Sint Jakobs mossel), waarvan 2 fijngehakt
- 2 grote bonken (aardappels)
- 2 el crème fraiche
- Limoen rasp
- Limoen mayonaise (basis recept)
- 1 eiwit
- 1 el roomboter
- 1 kropje little jam
- 20 gram kaviaar
- aardappelzetmeel
- kervel
- olijfolie
Bereiding
Gestoomde aardappel
Snij op een snijmachine 4 dunne plakjes van 1 aardappel en stoom deze gaar. Breng de aardappelplakjes op smaak met olijfolie, zout en peper.
Aardappelraster
Schil de rest van de aardappel en rasp of snij deze in dunne sliertjes. Spoel de sliertjes met koud water en dep ze droog. Meng de aardappelslierten met een beetje eiwit en aardappelzetmeel en frituur 4 kleine hoopjes in een frituur op 160 graden. Breng de aardappelrasters na het frituren gelijk op smaak met een beetje zout.
Salade
Schil de andere aardappel en snij deze in kleine brunoise. Blancheer de brunoise en laat afkoelen op keukenpapier. Meng de gehakte cuquille met net zoveel aardappel brunoise en breng het op smaak met crème fraiche, limoen mayonaise, limoen rasp, zout en peper.
Coquille
Breng de coquilles op smaak met zout en peper en bak ze om en om in een hete bakpan, blus af met een beetje roomboter. Garneer het gerecht met kaviaar, aangemaakte little jam, limoen mayonaise en kervel.
Eet smakelijk!