Een maand vol smaak op Landgoed Lauswolt

Maandelijks blog van Bilderberg Landgoed Lauswolt

  Terwijl ik dit schrijf kijk ik uit over het terras van Landgoed Lauswolt. Het is 20 graden buiten en het terras zit nog steeds vol. En dat op 2 november! Ongelooflijk, wat hebben we een prachtige nazomer en wat is het nog steeds genieten op en rond het landgoed. Niet alleen op het terras overigens, de bossen rondom het landgoed hebben een prachtige rode gloed.

   

  Dat is LEKKER: De Heeren van Harinxma bij de 50 beste restaurants van Nederland

  heeren van harinxma chefs tableMet gepaste trots kan ik u melden dat we erg ‘Grutsk’ zijn op de stijging in de restaurantgids LEKKER 500 van 2015. Ons restaurant, De Heeren van Harinxma, gelooft in de kracht van pure ingrediënten (bijvoorbeeld met kruiden uit eigen tuin!) en verrassende smaken. Om op plek 41 van de 500 beste restaurants van Nederland te staan is een prachtige beloning voor onze nieuwe chef Arjan Bisschop en zijn keukenbrigade. Ik nodig u graag uit om onze Tartaar van Fries rund, Gerookte Paling uit het Sneekermeer of Gebraden hertenkalf met kweepeer zelf te komen proeven.
  Bent u overigens benieuwd hoe het er in de keuken van Lauswolt aan toe gaat? ‘Gordon Ramsay-achtige taverelen met oververhitte chefs en gestresste koks, of juist een haast serene concentratie om uw gerecht volmaakt op het bord te krijgen? Aan de ‘chef’s table’, midden in het hart van de keuken, ervaart u het zelf. U kunt onze koks letterlijk op de vingers kijken. Een geweldige beleving.

   

  Dat is mooi: kunstarrangement met expositie van Ton Dubbeldam

  Ton Dubbeldam_paintings_artodyssey (3)Houdt u ook zo van kunst? In samenwerking met Galerie Terbeek in Beetsterzwaag hebben wij een bijzonder kunstarrangement voor u samengesteld, ter gelegenheid van de 12 ½ jarige samenwerking tussen schilder Ton Dubbeldam en de galerie. In de dertigjarige carriere van Ton heeft hij en bijzondere stijl gevonden die te omschrijven is als zowel figuratief als abstract. Combineer uw bezoek aan Landgoed Lauswolt met een bezoek aan de expositie van deze getalenteerde schilder, waarbij u verrast wordt met de wereld vol vorm, kleur en licht dat Ton weet te scheppen.

   

  Feest op Landgoed Lauswolt met ijsbaan en Loungewolt

  Ondanks de warme temperaturen nadert het einde van het jaar met rasse schreden. Nog even, en onze overdekte ijsbaan siert het grasveld van ons landgoed. Uiteraard sfeervol versierd met lichtjes en vuurkorven. Rondom de ijsbaan hebben we diverse Kerstarrangementen samengesteld. Niet alleen voor bijzondere eindejaarsfeesten en kerstborrels, maar ook om samen met het gezin of vrienden de feestdagen te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een middag schaatsen met een glas Hollands Genoegen van De Weduwe Joustra uit Sneek of een volledig (en uiteraard bijzonder smaakvol) stamppotbuffet. En wilt u het nieuwe jaar spetterend inluiden? Dan zijn er nog mogelijkheden tijdens onze ‘Loungewolt’.

  Voor informatie over de ijsbaan en onze kerstarrangementen bel met Helma Stiekema 0512-384123. Meer informatie over Loungewolt? Neem dan contact op met Saskia Hoogland 0512-384162.

  Laat een reactie achter