Goede doelen in gespreid bedje dankzij Bilderberg

  Bij Bilderberg zijn onlangs alle negentien hotels voorzien van nieuw bedlinnen. Maar wat moet je doen met 3.350 dekbedden en 6.000 kussens? Gelukkig bleek bij veel goede doelen het linnen meer dan welkom te zijn. Bij vele organisaties verspreid door het land heeft het linnen een tweede leven gekregen.

  De keuze van de goede doelen is door een goede samenwerking met de organisatie ‘Samen voor Betrokken Ondernemen’ tot stand gekomen. Anita Karremans, directeur van de vestiging Bergen op Zoom: “Ons doel is om een brug te slaan tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. De belangstelling voor het linnen van Bilderberg was enorm. Door de grote hoeveelheid beschikbare dekbedden en kussens hebben we bijna alle organisaties die een aanvraag hebben ingediend, kunnen bedienen. Het linnenproject is een goed voorbeeld van de kracht van het verbinden en toont aan hoe je als bedrijf een concrete invulling kunt geven aan je maatschappelijke betrokkenheid.”

  Vijf vestigingen van het landelijke netwerk ‘Samen voor Betrokken Ondernemen’, te weten Samen voor Bergen op Zoom, Betrokken Ondernemers Samen voor Breda, Samen voor Zeist, Samen voor Nieuwegein en Samen voor Woerden, benaderden de aangesloten goede doelen uit hun netwerk. “Wij hebben de planning en het logistieke traject (vervoer en tijdelijke opslag) op ons genomen. Dat had heel wat voeten in de aarde. Voor het vervoer kregen we hulp aangeboden van onze goede partner Stichting Samen Werken. Al met al zijn we bijna een maand bezig geweest met het ophalen, opslaan en weer bezorgen van de dekbedden en kussens,” aldus Anita Karremans.

  Van alle goede doelen is het grootste gedeelte terecht gekomen bij het Leger des Heils. De vele andere doelen varieren van de Stichting Samen Oplopen in Zeist, waar gezinscoaches zich inzetten voor mensen in een minimumsituatie, en de landelijke organisatie Kwintes, die mensen ondersteunt met een psychische of sociale kwetsbaarheid, tot de Weggeefwinkel, Zorgboerderij Boerebont en de Vincentiusvereniging.

  Dries van der Vossen, Algemeen Directeur van Bilderberg: “De vernieuwing van het linnen is onderdeel van een kwaliteitsimpuls die we bij Bilderberg maken. Het is fantastisch dat het vervangen linnen bij zoveel organisaties nuttig kan worden ingezet. Bilderberg streeft ernaar om voorop te lopen op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. Dit project sluit daar uitstekend op aan.”

  Fotobijschrift: De verzameling van het linnen bij het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen.

  Laat een reactie achter