Goede voornemens; zo maak je ze écht waar!

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Ieder jaar maak je ze weer, om er al snel achter te komen dat het gestelde doel weer niet haalbaar is.

Volg onze tips om jouw goede voornemen dit jaar tot een succes te maken!

Tips

  1. Verander je woorden ‘goede voornemens’ in ‘beloftes aan jezelf’. Dat maakt het minder vrijblijvend.
  2. Formuleer je belofte als een doel. Zorg daarbij dat jouw doel ‘SMART’ geformuleerd is ofwel; Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.
  3. Schrijf je motivatie op. Waarom heb je je dit doel voorgenomen? Welke voor- en nadelen zijn er? In hoeverre is het de moeite waard?
  4. Visualiseer wat er precies verandert als jij je aan je belofte houdt.
  5. Bedenk in welke situatie je eerder succesvol was met een goed voornemen. Waar haalde je jouw motivatie en zelfdiscipline vandaan?
  6. Schrijf je goede voornemen in je agenda, en zet op een vaste dag in trefwoorden neer wat je er die week voor hebt gedaan. Noteer er ook beloningen bij. Kleine voor tussentijdse succesmomenten, grotere wanneer jouw einddoel bereikt is.
  7. Vertel over jouw voornemen, mensen kunnen je dan steunen en aanmoedigen.
  8. Bereid je voor op situaties waarin het moeilijk zal zijn je aan je voornemen te houden. Welke middelen heb je om het vol te houden? Maak bijvoorbeeld een mindmap met trefwoorden en hang deze op een plaats waar je het makkelijk kunt bekijken op moeilijke momenten.

Veel succes!

Bron: www.managementsupport.nl

Laat een reactie achter