Het slingeren van honing

In het jaar van de Bij heeft Bilderberg Hotel Wolfheze in het kader van het duurzaamheidsbeleid haar Bijenhotel geopend. Verdeeld over vijf bijenkasten verblijven er op dit moment circa 80.000 bijen in Wolfheze. Chef-Kok Jacco Rozenberg en Tuinman Onno Nuismer hebben zich geschoold tot imker en zijn verantwoordelijk voor het Bijenhotel.

Naast Imker is Jacco ook de Chef-Kok van Bilderberg Hotel Wolfheze, graag wil hij zijn gasten eigen gemaakte honing serveren bij de gerechten. En afgelopen week was het dan zo ver: het slingeren van de honing.

Zie hieronder hoe Imker Jacco Rozenberg maar liefst 10 kg honing uit de bijenkast haalt!

Imker Jacco-Rozenberg haalt de gevulde ramen uit de bijenkasten.

Alle ramen die Imker Jacco Rozenberg uit zijn Bijenhotel heeft gehaald.

De bijen maken een wasdekseltje over het raam deze moet eerst verwijderd worden voordat we de honing daadwerkelijk uit de ramen uit kunnen halen.

Wanneer de was verwijderd is van de ramen kunnen deze geplaatst worden in de slinger.

De honing wordt uit de ramen geslingerd.

Vervolgens wordt de honing gezeefd, om de restanten was te filteren en in een nieuwe ton opgevangen. Deze was wordt teruggegeven aan de bijen.

En dan hier het resultaat: de honing! Na het slingeren moet de honing nog twee tot drie dagen staan en afschuimen alvorens het gebruikt kan worden. De honing wordt onder meer gebruikt in de gerechten die Chef-Kok Jacco Rozenberg bereidt.

Ben jij ook benieuwd naar ons Bijenhotel? Je bent van harte welkom voor een rondleiding met een van onze imkers. Mail naar reservations.wolfheze@bilderberg.nl of neem telefonisch contact op: 026 333 78 52.

Laat een reactie achter

1 comments