Bilderberg schenkt 13 kilometer stof aan kledinginzamelaar Humana

Bilderberg heeft de afgelopen maand ruim 5.000 oude uniformen laten ophalen door kledinginzamelaar en ontwikkelingsorganisatie Humana. Omdat het personeel van Bilderberg recent door Mart Visser in een nieuw jasje is gestoken, zijn de oude uniformen over. Humana gaat de oude kleding verkopen in tweedehands winkels in Zambia en Angola. De kleding die niet meer draagbaar is, wordt vervezeld, van de opbrengst worden verschillende projecten van Humana in Zuidelijk Afrika gesteund.

In maart van dit jaar zijn alle Bilderberg hotels overgegaan op nieuwe bedrijfskleding. “We zijn direct op zoek gegaan naar een nieuwe bestemming voor de oude uniformen”, aldus Dries van de Vossen, Directeur van Bilderberg. “Door de kleding te schenken aan Humana dienen we twee doelen: allereerst verminderen we de hoeveelheid afval. Daarnaast dragen we bij aan duurzame projecten en verbeteren we de levensstandaard van mensen die een steun in de rug kunnen gebruiken.” Bilderberg zet hiermee een stap in de ontwikkeling van haar MVO-beleid.

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. Met de opbrengst die gegenereerd wordt uit de verkoop van kledinginzameling en donaties ondersteunt Humana duurzame ontwikkelingsprojecten die de kansen op zelfredzaamheid vergroten. Van de jaarlijks 10 miljoen kilo ingezameld textiel wordt 80% ook weer bij iemand anders in de kast gehangen. Marc Vooges, Directeur van Humana: ‘Bilderberg laat met deze donatie zien dat oude bedrijfskleding nog veel waarde heeft. We hopen dat meerdere bedrijven dit voorbeeld volgen.”

De oude uniformen worden gesorteerd door medewerkers van Bilderberg.

Laat een reactie achter