Het Sinterklaasweekend staat voor de deur. De laatste inkopen worden massaal ingekocht, men kraakt het brein om tot een mooi gedicht te komen en de creativiteit van lootjestrekkend Nederland wordt op de proef gesteld.

Om de laatste spanningen omtrent het vermiste paard van Sinterklaas en de vraag of pakjesavond daardoor nog wel door kan gaan even doen te vergeten, hebben we een heerlijk recept voor u uitgezocht om (samen met de kinderen) te bereiden:

De originele kruidnoten.
(ca. 30 stuks)

Ingrediënten
100 gr. Roomboter
125 gr. Donkere basterdsuiker
15 ml melk
250 gr zelfrijdend bakmeel
7 gr speculaaskruiden
1 gr zout

 

 

Het maken van het deeg
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter en de basterdsuiker samen in een kom en meng dit door elkaar. Voeg in kleine beetjes de melk toe. Mix het zout en de speculaaskruiden met de bloem en doe deze bij de boter. Kneed dit tot een glad deeg. Dek het af met plasticfolie en laat het 20 minuten opstijven in de koelkast. 

Het maken van de kruidnoten
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer twee centimeter. Rol hier balletjes van en leg ze op een bakplaat waar bakpapier op ligt. Leg de balletjes een centimeter van elkaar op de bakplaat, zodat ze niet tegen elkaar aan bakken. Zet de bakplaat in de oven en bak de kruidnoten in ongeveer 18 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je ze opeet.

Voor de chocoladeliefhebber
Doe 4 repen chocolade in een kommetje en smelt deze in de magnetron of boven een pannetje met heet water (au bain-marie). Leg een stuk bakpapier op de keukentafel. Pak een vork en leg daar een afgebakken kruidnootje op. Doop deze in de chocolade en laat hem goed afdruipen voordat je hem op het bakpapier legt. Leg alle kruidnoten in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

Bilderberg wenst u een gezellige pakjesavond toe.

Met vriendelijke groet,
Bilderberg

Bron: Brugman, R. Wie zoet is krijgt lekkers, de lekkerste Sinterklaasrecepten. [2010]

Laat een reactie achter