Mart Visser ontwerpt nieuwe kleding voor Bilderberg

Van de receptioniste tot de medewerker huishouding en van de restaurantmanager tot de Maître B’. Alle 1.400 medewerkers van Bilderberg lopen er vanaf maart picobello bij in nieuwe kleding ontworpen door niemand minder dan Mart Visser. De Nederlandse topcouturier heeft 1,5 jaar werk gestoken in zijn nieuwste creaties, die maandag 16 januari tijdens het jaarlijkse personeelsfeest in Bilderberg Hotel ‘t Speulderbos in Garderen gepresenteerd werden door medewerkers op een catwalk. Algemeen Directeur van Bilderberg Dries van der Vossen is erg trots op de nieuwe uniformen (foto).

Medewerkers vormen het gezicht van een bedrijf, zeker in de hospitality branche. Kleding speelt daarin een essentiële rol. Medewerkers die zich comfortabel voelen in hun outfit, zijn meer tevreden en stralen dat uit op hun omgeving. Om die reden en om de 19 Bilderberg hotels met elk hun eigen signatuur een uniforme uitstraling te geven, riep Bilderberg de hulp in van Mart Visser, bij het grote publiek bekend als ontwerper van ‘haute couture’.

Zwart, ‘off-white’ en oranje in 10 verschillende variaties
De nieuwe collectie bestaat uit overwegend zwarte en ‘off-white’ kleding van wol/elastan en katoen/polyester met oranje accenten, de kleuren van het Bilderberg logo en huisstijl. Er zijn in totaal 10 variaties, bestaande uit 18 onderling te combineren damesjasjes, herencolberts, gilets, rokken, pantalons, blouses en overhemden, goed voor 13 kilometer aan stof.

Trotse medewerkers in kleding van topontwerper
Om het ontwerp zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van Bilderberg, sprak Mart Visser diverse malen met verschillende medewerkers, die de kleding tussentijds op functionaliteit testten. Ook bezocht de couturier verschillende Bilderberg hotels en sprak hij met het management om de kleding af te stemmen op de huisstijl en merkwaarden. Dries van der Vossen, Algemeen Directeur Bilderberg: ‘We zijn bijzonder trots op de nieuwe Bilderberg uniformen. Wij willen dat onze medewerkers trots zijn op hun werk en daar draagt deze kleding van een van Nederlands bekendste ontwerpers zeker aan bij.’

Grotere binding van medewerkers met organisatie
Mart Visser was maandag zelf aanwezig bij de modeshow. ‘Toen ik alle kleding getoond zag worden, was ik zeer tevreden’, aldus de couturier. ‘Ik vond het een uitdaging om uniforme kleding te ontwerpen voor een bedrijf met luxe hotels met elk hun eigen karakter. Uit ervaring weet ik dat de juiste bedrijfskleding bijdraagt aan de binding van medewerkers met hun organisatie: hun trots, motivatie en inzet nemen toe.’

Zie hier een video waarin Mart Visser uitleg geeft over zijn nieuwste creatie:

[youtube=http://youtube.com/w/?v=Fa4zdJ8XHnc]

Laat een reactie achter

1 comment

  1. Dirk de Leeuw

    Klasse! ik kom graag weer eens kijken.