Het is weer zover: de aspergetijd is ingegaan! We kunnen weer gaan genieten van deze heerlijke groente die met veel andere producten gecombineerd kan worden. Naast dat asperges ontzettend smaakvol zijn, zitten ze ook boordevol vitamines en mineralen waardoor ze perfect zijn voor onze gezondheid! Kortom, een verantwoorde en smaakvolle keuze om ze te verwerken in een gerecht. Lees hier een recept om thuis het ‘witte goud’ te bereiden.
Recept: Risotto met asperges voor 2 personen
Ingrediënten:
- 12 asperges
- 200 gram risotto rijst
- 1 ui
- 1 dl witte wijn
- 0.9 dl kookvocht van de asperges
- Parmezaanse kaas
- Roomboter
- Zout
Bereiding asperges
- Schil de asperges en snij het onderste kontje eraf
- Breng de asperges aan de kook met koud water en kook in circa 4 min beetgaar
- Giet de asperges af en bewaar het kookvocht
Bereiding risotto
- Snipper de ui
- Bak de ui aan in zonnebloemolie tot deze glazig is
- Voeg de risotto toe en bak even mee
- Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot deze verdampt is
- Voeg een gedeelte van het asperge kookvocht toe en blijf voortdurend roeren tot deze bijna verdampt is
- Herhaal deze handeling tot de bouillon op is
- Breng op smaak met boter, Parmezaanse kaas en zout
- Serveer met de asperges
Wilt u liever buitenshuis genieten van het aspergeseizoen? Met het Asperge arrangement van Bilderberg geniet u van een viergangen aspergediner bij één van de sfeervolle hotels. Kies voor een bijpassend wijnarrangement om het diner helemaal compleet te maken. U overnacht in een comfortabele kamer en start de volgende ochtend goed met het ontbijt.