5 keer waarom je juist nu Paleis Het Loo moet bezoeken!

  Om je te wanen in een prachtige koninklijke omgeving hoef je niet naar Frankrijk, want met een bezoek aan Paleis Het Loo bevind jij je in het Nederlandse Versailles. Waarom je juist nu Paleis Het Loo moet bezoeken lees je hier!

  Paleis Het Loo is niet voor niets één van meest populaire musea van Nederland. Het paleis is in de zeventiende eeuw gebouwd in opdracht van Willem III en heeft tot 1975 gediend als zomerresidentie van Nederlandse stadhouders, koningen en koningen. Het paleis zelf is dan misschien gesloten, maar het museum biedt nog zoveel moois dat één dag niet genoeg is om alles te bewonderen.

  Bekijk de paleistuinen vanuit een uniek perspectief

  Symmetrie, hoog spuitende fonteinen en een kleurrijke beplanting zijn te vinden in de barokke tuinen van Paleis Het Loo. Elke laatste zondag van de maand klinkt er in de tuinen klassieke muziek, gespeeld door een muziekensemble. De muziek is geïnspireerd door de omgeving en periode waarin de tuinen zijn ontworpen. Het paleisdak is nu open voor publiek, waardoor de 17e-eeuwse tuinen van bovenaf te bezichtigen zijn. Een ervaring die je niet wil missen!

  Pauwenstaartfontein in de tuin van Paleis Het Loo

  Pauwenstaartfontein in de tuin van Paleis Het Loo

  Delfts blauw als nationaal icoon

  Het project Blauw & Bont is een echte bekroning op de tuinen. Koningin Mary bracht 300 jaar geleden voor het eerste het bekende Delfts-blauw naar Paleis Het Loo. De tuinvazen waren echte blikvangers gevuld met exotische planten, zoals oranjeboompjes en ananasplanten. Sinds 2016 zijn deze vazen opnieuw te zien in de tuinen van Paleis Het Loo!

  Geniet van het hofleven

  Het hofleven speelde zich, behalve in het paleis, ook af in de tuinen, het paleispark en Kroondomein Het Loo. Het paleispark bevindt zich in Kroondomein Het Loo, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. In dit koninklijke gebied is gevarieerde natuur te bewonderen. De Oranjes bezochten het paleispark om te wandelen, varen en zwemmen. Speciaal voor bezoekers van museum Paleis Het Loo en Kroondomein Het Loo is er de ‘Oranje-wandeling’, die je brengt langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

  Ervaar het koninklijk Nederlands vervoer

  Naast het paleis ligt het Stallenplein met bijhorende stallen en koetshuizen. De geur van paarden vult de ruimte, want de stallen worden soms nog gebruikt door het Koninklijk Staldepartement in Den Haag. Ook genieten twee paarden, met een lange staat van dienst bij het Koninklijk Huis, van hun oude dag. In de koetshuizen is een presentatie van Nederlands koninklijk vervoer te bewonderen.

  Paarden zijn een belangrijk onderdeel van het koninklijk huis en Paleis Het Loo is de perfecte plek om een echte koninklijke traditie tot bloei te laten komen. Op 25 en 26 augustus vindt het evenement Royal Polo at the Palace plaats. In dit weekend strijden internationale poloteams om de felbegeerde King’s Cup.

  Jong geleerd is oud gedaan

  Ook voor de jonge bezoekers is het een feest om een dag door te brengen op Paleis Het Loo. Een sprookjesachtig decor, gezellige kinderactiviteiten en een ontmoeting met het koningspaar Willem III en Mary maakt de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’ tot een groot succes. Een boordevol programma met gezellige kinderactiviteiten, leuk voor meisjes en jongens. Ontdek je talent bij het pijl- en boogschieten, de Stokpaardjes-race en bereid je voor op een Prinsen- en Prinsessenbal!

  Kortom, er is voor jong en voor oud meer dan genoeg te beleven op Paleis Het Loo. En wees gerust, ook na het zomerseizoen is een bezoek aan het paleis zeker de moeite waard. Het museum wordt dan omgetoverd tot Winterpaleis Het Loo met een echte schaatsbaan waar jij je schaatskunsten kunt showen. Breng een bezoek aan Paleis Het Loo en je bent een ervaring rijker!

  gljms425_reg425inwbalk_url368

  Laat een reactie achter