Mijn #outofoffice: Eduard Schaepman

Voeten in het zand: Tribes CEO Eduard Schaepman vindt rust en inspiratie in Knokke.

Eduard Schaepman (55) is de CEO en oprichter van Tribes: een bedrijf dat flexplekken aanbiedt voor mensen die niet aan een vast kantoor gebonden zijn. Als netwerker en zakenman pur sang heeft hij in zijn eigen leven ook de grote waarde van #outofoffice ontdekt. Tien weken per jaar vertoeft hij bij zijn strandcabine in Knokke. Hij sport, leest en bouwt zandkastelen met zijn kinderen. En daarna? Tijd om te relaxen. ‘Liggend op dat strandbed ontstaan de wildste ideeën.’ Schaepman neemt ons mee naar zijn geliefde plek.

“Liggend op mijn strandbed dacht ik na over de nog 34 nomadische stammen in de wereld. Hoe verhouden zij zich tot de westerse maatschappij?”

‘”The mind needs to travel to be creative,” zeg ik altijd. Niet voor niets ontstaan de meeste ideeën op vakantie, als je vanaf een afstandje naar het leven kunt kijken. Voor mij geldt hetzelfde. Ik heb geen vaste werkplek, ben altijd onderweg, ontmoet nieuwe mensen en zie nieuwe dingen. Nederland telt 1,2 miljoen digital nomads, wereldwijd zijn dat er 1,7 miljard. De negen-tot-vijfbaan is aan het verdwijnen. Journalisten, marketeers, maar ook advocaten en verzekeraars: zij kunnen hun werk altijd en overal uitvoeren. Vanuit die gedachte heb ik Tribes opgericht.

Eduard bij zijn strandcabine in Knokke.

Eduard bij zijn strandcabine in Knokke.

De Masai bijvoorbeeld, uit Oost-Afrika, zijn het gezondste volk ter wereld. Hoe komt dat? Niet omdat ze een veganistisch dieet aanhouden, zoals wij in het westen doen, want ze eten voornamelijk schapen- en geitenvlees. Maar: ze bewegen acht uur per dag, omdat ze constant achter hun kuddes aan lopen. Daardoor hebben ze een extreem laag vetgehalte. Critici zeggen: ze worden niet oud. Dat klopt, maar hun kwaliteit van leven is heel hoog. De Masai zijn bijna nooit ziek en lachen veel. Die levenshouding hebben we doorgevoerd bij Tribes. Er zijn sportprogramma’s die je kunt volgen, personal trainers en andere faciliteiten om zoveel mogelijk te bewegen.’

Het volledige artikel lezen? Dat kan hier.

Auteur: Nina Schuyffel | Fotografie: Julie Hrudova

Laat een reactie achter