Mijn #outofoffice: Sanne Groot Koerkamp

Quest hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp combineert het beste van twee werelden in haar chalet aan de Maarsseveense plassen

  Media-powervrouw Sanne Groot Koerkamp (36) is hoofdredacteur van populair wetenschappelijk tijdschrift Quest. Ze geeft leiding aan 35 mensen en moet dagelijks belangrijke keuzes maken. In haar chalet aan de Maarsseveense plassen kan ze de drukte loslaten.

  ‘Achter ons chalet staat een oude eik. Hij is zo groot dat hij ons huisje lijkt te omarmen. Ik heb het idee dat deze eik over ons waakt. Tegen het einde van het jaar vallen er constant eikels uit. Dat gaat met een rotgang, want ze komen van heel hoog. Maar op ons is nog nooit één enkele eikel gevallen. Dat geeft een veilig en geborgen gevoel. Mijn vriend en ik hebben dit chalet uit praktische overwegingen gekocht. Hij is een echte buitenman, maar ik wilde Amsterdam nog niet uit. We besloten mijn appartement in de hoofdstad aan te houden. Daar slaap ik om de week een lang weekend en als mijn vriend in het buitenland is. De rest van de tijd wonen we samen in ons chalet bij de Maarsseveense plassen. We relaxen er voornamelijk en we lezen veel. Als het even kan, eten we buiten. Vaak met een wijntje erbij. Dan kan het zomaar 2 uur ’s nachts worden.

  img_2761julie-hrudova

  “Veel huwelijken lopen stuk omdat een van de twee zichzelf is kwijtgeraakt. Als je lang bij elkaar wilt blijven, is het volgens mij belangrijk dat je allebei je eigen ruimte houdt.”

  Ik ben blij dat we in de stad zijn blijven wonen én een buitenplek hebben. We kunnen het beste van beiden combineren, zonder dat een van ons concessies hoeft te doen. Veel huwelijken lopen stuk omdat een van de twee zichzelf is kwijtgeraakt. Als je lang bij elkaar wilt blijven, is het volgens mij belangrijk dat je allebei je eigen ruimte houdt. Wij denken dat het gezond is om af en toe niet bij elkaar te zijn. Daarom werkt dit voor ons goed.’

  Het volledige artikel lezen? Dat kan hier.

  Auteur: Nina Schuyffel | Fotografie: Julie Hrudova

  Laat een reactie achter