Hotel Wolfheze kiest bewust voor biologisch

blaarkoppenBilderberg Hotel Wolfheze zet in op het gebruik van biologisch en duurzaam geproduceerde ingrediënten.

Zo betrekt het hotel rundvlees en zuivel van de biologische boerderij Veld & Beek van Jan Wieringa. Veld & Beek heeft verschillende terreinen op de Veluwezoom waar zij hun Blaarkoppen laten grazen.

Dit oud-Hollandse koeienras is een dubbeldoel koe omdat zij zowel vlees als melk produceert. Hotel Wolfheze gebruikt het gehele rund (voorvoet, achtervoet en botten) en verwerken het tot steaks, stoofvlees, gehakt, bouillon en als basis voor een saus. Na het zelf houden van een aantal bijenvolken op eigen terrein en de oogst van de eigen Wolfhezer honing is met deze samenwerking een tweede stap gezet op het gebied van het gebruik van lokale en duurzame producten. Het mooie is dat de Blaarkoppen zorgen voor begrazing van de Wolfhezerweide, zodat de bijen daar hun nectar kunnen halen voor de honing.

Recent is ook gestart met een project met Valeivis. Hierbij wordt forel duurzaam gekweekt in een oude papiermolen en dient deze als ingrediënt voor diverse gerechten. Daarnaast komen de zogenaamde ‘vergeten’ groenten van een biologische teler uit de regio.

Nieuwsgierig naar het verhaal achter de Blaarkoppen? Bekijk hier de video.

Laat een reactie achter