Het is begin deze eeuw ontstaan en heel populair in de Verenigde Staten, Engeland en inmiddels ook Nederland. Bootcamp heet het, een pittige sportmethodiek die gebaseerd is op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger.

"Bootcamp"

Trainen in militaire stijl
Bootcamp is trainen in militaire stijl en betekent vooral afzien en vergt de nodige, discipline en doorzettingsvermogen. Een aantal jaar geleden is bootcamp naar Nederland overgewaaid. Deze fysieke training gebeurt onder professionale sportbegeleiding van personal trainers, voormalige militaire sportinstructeurs en sportscholen. 

Discipline en doorzettingsvermogen
In een Bootcamp training worden cardio-oefeningen zoals hardlopen gecombineerd met
krachtoefeningen in de vorm van push-ups, squats en buikspieroefeningen. Tijdens een Bootcamp training worden alle spiergroepen getraind zonder daarbij attributen te gebruiken. Bootcamp is populair doordat het een bijdrage levert aan het snel fit worden en afvallen. Het doel van de training is het verbeteren van het uithoudingsvermogen, vetverbranding en de krachttoename. Maar het plezier wordt ook vergroot doordat de training in groepsverband plaatsvindt  en in de buitenlucht. Trainen in de buitenlucht geeft sneller resultaat, vanwege de grotere inname van zuurstof.

Bootcamp als Fit Break
Een uurtje samen sporten doet wonderen voor het vervolg van een zakelijke bijeenkomst.  Een actieve break geeft nieuwe energie en is daarnaast ook geschikt als teambuilding activiteit. En dat levert wat op!

Bilderberg biedt een Bootcamp training aan onder begeleiding van een professional die werkzaam is bij Club PT of Puur. Samen met de instructeur gaat uw groep op pad en krijgen zij tips en adviezen.

Uw deelnemers een Bootcamp laten ervaren tijdens een zakelijke bijeenkomst? Kijk voor meer informatie op: www.bilderberg.nl/business/fit-breaks.

Met vriendelijke groet,
Bilderberg

Laat een reactie achter